.
 

Team

Het team van Schiedam Blue bestaat naast kunstenaar Jacques Tange die de werken maakt uit Belinda Tange & Jenneke van den Berg. Zij helpen u graag verder met vragen, inkoop en verkoop en het uitwerken van ideeen, projecten en workshops.


Belinda Tange:

info@schiedamblue.nl

06-2467 5197

(rechts op de foto)


Jenneke van den Berg

info@schiedamblue.nl

(links op de foto)


Biografie - Jacques Tange


Jacques Tange werd in 1960 geboren in Vlissingen. Hij bracht de meeste tijd van zijn jeugd door met tekenen, schilderen, werken aan dieptes, precisie en perspectief. Vanaf zijn veertiende koesterde hij de droom om professioneel kunstenaar te worden.


Na de middelbare school begon Jacques als student aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam. Hij werd toegelaten en stopte na een jaar, voor hem was het teveel ‘school’ en teveel regeltjes. Hij wilde gewoon schilderen! Toen Jacques begon met zijn studie aan de Vrije Academie Den Haag zat hij op zijn plek, met een goede mentor waar hij ontzettend veel van leerde over schilderen en andere praktische zaken zoals het maken van zijn eigen lijsten. 

Vanaf 1985 had Jacques zijn eigen atelier in Schiedam en was zijn droom om kunstenaar te worden werkelijkheid geworden.


In zijn inmiddels 34-jarige loopbaan heeft Tange al een groot aantal mensen weten te betoveren met zijn kunst. Zo werd hij o.a. gevraagd om de officiële poster van het Kerstcircus in Carré te ontwerpen, wilden de Rolling Stones hun hotelkamer vol laten hangen met zijn werk en heeft zelfs het Koningshuis een Tange aan de muur. In 2005 kreeg Jacques de Nederlandse award voor ‘Kunstenaar van het jaar’ en zo heeft hij onlangs de award voor ‘Best in Show’ tijdens de Taiwan Art Fair “Art Revolution Taipei” ontvangen.


Jacques blijft zijn reeds enorme collectie aanvullen met nieuwe ideeën en materialen en exporteert zijn werk veelal naar Amerika, Mexico, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Taiwan.
Neem contact met ons op


‘’Er is een basis in mijn werk te zien. Ik begon abstract, vervolgens liet ik mij inspireren door de allereerste kunst; grotschilderingen. Daarna kwam mijn inspiratie uit de middeleeuwse kunst. Je zou kunnen zeggen dat de hele kunstgeschiedenis mijn inspiratiebron is en dit is tot op het heden te vinden in mijn kunst. Als kunstenaar groei en experimenteer ik. Zo heb ik tot 10 jaar terug alle levende figuren in mijn werk met de ogen gesloten geschilderd, ik wilde een zekere afstand bewaren, te bang dat mijn werk op iemand ging lijken. Toen was dit opeens niet meer nodig en gingen de ogen letterlijk en figuurlijk open. Een openbaring als het ware. Toch blijf ik deze afstand bewaren, ik wil dat mensen zelf hun idee bij het kunstwerk vinden en dat ze niet mijn perceptie maar wel mijn waardering voor het vakwerk overnemen.’


Ga naar webshop
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map