.
 

WAT WE DOEN

Met onze Schiedam Blue kunst dragen we Schiedam een warm hart toe. Er worden o.a. schilderijen, aardewerk zoals borden, huisjes, kandelaars, e.d, tassen, sjieke shopper tassen, beelden, paraplu's, bekers, enz. gemaakt en aangeboden. Een mooi geschenk om te geven of te krijgen.

Ook bieden we relatiegeschenken aan om bedrijven een uniek stukje Schiedam aan te laten bieden aan werknemers en relaties.


De Schiedam Blue D-Bottle is inmiddels in productie en te bestellen via via www.refillschiedam.nl


Op termijn gaan we workshops aanbieden om Schiedam Blue tegeltjes te maken. Hou onze website in de gaten voor alle nieuwe leuke ontwikkelingen.IN OPDRACHT VAN:

In opdracht van de Historische Vereniging Schiedam ter ere van het 45 jarig bestaan, heb ik een kunstdruk in Schiedam Blue | Schiedams Blauw gemaakt. Een oud Hollands tafereel zoals het er in die tijd uitgezien zou kunnen hebben. 


Het werk getiteld "Op 't randje" verwijst naar het verhaal van Arent Klos. Een plateelbakker die naar Schiedam kwam in 1779 en een keramiek fabriek begon waar Schiedams blauw gemaakt werd. Er zijn veel gebruiksvoorwerpen gemaakt maar er zijn maar vijf (voor zover we weten) overgebleven. Hiervan staat er 1 in het Rijksmuseum te Amsterdam, 2 in het Historisch Museum Rotterdam en 2 in het Stedelijk Museum Schiedam

De fabriek stond aan de rand van de Varkenssluis (Hoofdbrug). Het was geen lang leven beschoren ook daar naar verwijst de titel "Op 't randje" en natuurlijk de schaal die op het randje van de tafel staat. Lees hier meer over Arent Klos.


Lees meer op de site van de Schiedammer Online en op de facebook pagina van de Historische Vereniging Schiedam


 Krant AD - foto Marc Heeman. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map